logo png copy300x

Afgelopen zaterdag kwamen meer dan 1.000 oud-leerlingen en (oud-)docenten naar het ATC toe om het 100-jarig bestaan te vieren. De oudste leerlingen, die aanwezig waren, deden in 1954 examen. Aan de hand van een op de website gepubliceerde gastenlijst kon men zien wie er uit welk eindexamenjaar aanwezig zouden zijn.

Er waren door de school diverse zones ingericht, die een periode van 10 à 15 jaar jaar bestreken. Deze ontmoetingsplekken waren ingericht met fotoborden uit de desbetreffende periode. Ook lagen overal jaarboeken die men in kon kijken. Vele herinneringen konden aan de hand hiervan opgehaald worden.
Iedere zone had een bepaalde kleur. De aanwezigen was verzocht om een kledingstuk of accessoire in de kleur van hun examenjaar/zone aan te trekken of op te spelden. Als men door de school liep kon men aan de hand hiervan snel zien rond welk tijdstip de andere persoon eindexamen had gedaan. Tevens werd bij de entree van de school een naamsticker gemaakt.

Wat erg gewaardeerd werd waren de rondleidingen in het 'oude' schoolgebouw aan de Emmastraat. Velen maakten van de mogelijkheid gebruik om hier nog een keer rond te lopen.

Aan de achterkant van de school kon men drankjes halen. Ook stonden hier foodcars waar kleine snacks besteld konden worden. Aan de lange tafels werd onder het genot van een drankje uitgebreid bijgekletst.

Er was een gezellige en relaxte sfeer. Het weer hielp natuurlijk ook een handje mee. We kijken terug op een bijzonder geslaagde dag. Uit de vele positieve reacties, die wij nadien ontvangen hebben, blijkt dat de aanwezigen ook terugkijken op een fijne memorabele dag.

Oud-leerling Agnes Zuiker, tevens verslaggever bij De Gooi en Eemlander, heeft over de reünie een nieuwsitem gemaakt: Krantenartikel De Gooi en Eemlander.pdf

Onderstaande fotoreportage geeft een goed beeld weer van de dag. De foto's zijn gemaakt door de schoolfotografen Felix Mei en Stijn Nuvemann.