schermafbeelding 2021 06 02 om 13.47.22


Iedere maand zal een interessant onderwerp ter sprake gebracht worden door een lid van het bestuur, een docent, een leerling of iemand van buitenaf. De podcasts worden in de Engelse taal en de Nederlandse taal weergegeven. U kunt ze afluisteren via Spotify, RSS Feed of Amazon Music.

 

In de pilot versie, gehost door Simon John van International school Hilversum, bespreken Johan Peereboom and Judy Ruiter-Beemster de situatie rond de onderwijs lock-down in de AT-scholen met als focus het ‘welzijn’ van de leerlingen. Hoe ondersteunen de scholen de leerlingen en de docenten?

schermafbeelding 2021 06 02 om 14.37.02

 

In de eerste officiële aflevering van Thijm Podcasts heet Simon John, Eva Goossens van Laar & Berg en International School Laren en Yvette Schleijpen van het ATC welkom om hun ervaringen met buitenschoolse groepen en clubs in hun scholen te bespreken. Er wordt ingegaan op wat de verschillende benaderingen van de scholen zijn geweest om dit soort groepen samen te brengen en hoe de stem van een leerling een belangrijke middel kan zijn voor cultuurverandering.

schermafbeelding 2021 06 02 om 14.37.19

 

In de tweede Thijm Podcast verwelkomt Simon John de medewerkers Kevin van Osch en Colette Brouns van het ATC, Marlies Racké van Groot Goyland en Karl Bates van de International School Hilversum. Er wordt ingegaan over wat de rol en de verantwoordelijkheid is van een mentor.

schermafbeelding 2021 06 02 om 14.37.33

 

We wensen u veel luisterplezier!