Tijdens Lichamelijke Opvoeding (LO) gaan de leerlingen momenteel lekker naar buiten. Even achter de laptop vandaan een frisse neus halen. Aan het begin van de les komen de leerlingen online via Teams en vervolgens gaan ze minimaal 45 minuten buiten bewegen, afhankelijk of ze wel of niet een blokuur hebben. Ze kunnen zelf kiezen of ze gaan wandelen, hardlopen, fietsen, skateboarden etc. 

De docenten LO hebben de ATC KM Game bedacht. De opdracht is iedere week net iets anders. Het kan zijn dat de leerlingen bijvoorbeeld in 45 minuten een route moeten volgen, die de eerste letter van hun naam weergeeft (zie hieronder). Het gaat erom dat je met je klas zoveel mogelijk kilometers maakt en dat je op deze manier lekker actief blijft. Om iedereen te stimuleren zijn er leuke prijzen te winnen voor de leerling (jongen en meisje) en de klas, die de meeste kilometers heeft afgelegd.

Niet alleen is er de ATC KM Game. Ook kunnen de leerlingen en de medewerkers van het ATC meedoen met de ATC lockDown Under challenge. Zie de poster hieronder.

 

Vincent Boor, namens de sectie LO

   

atc australie run 640x