• Nieuws

De DinsdagMiddagModules (DDM) zijn van start gegaan. Leerlingen uit de derde klas havo en vwo hebben een keuze kunnen maken uit talloze uitdagende vakken buiten het vaste lesprogramma om. Ze volgen gedurende één trimester tijdens een blokuur een vakoverstijgend vak om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen in een bepaalde (studie)richting of vaardigheid. Zo kunnen de leerlingen aan de slag gaan met de Chinese taal of komen zij bijvoorbeeld meer te weten over ons Nederlandse rechtssysteem. De docenten, mr. Tara Sikking en mr. Bastiaan Barbieri, vertellen met veel plezier waar hun keuzemodule 'In de rechtbank' over gaat.

Tara:"Tijdens deze module maken de leerlingen kennis met het recht, diverse casussen en vraagstukken, en met de Nederlandse wetgeving in brede zin. Word je gearresteerd voor het hebben van zweetvoeten? Is levenslang echt levenslang? Waarom werd Lucia de B. vrijgesproken nadat zij veroordeeld was voor moord? Kun je aansprakelijk worden gesteld voor het veroorzaken van een blessure bij de ander tijdens een wedstrijd? De antwoorden op deze - en tevens vele andere vragen - krijgen de leerlingen tijdens deze interessante module. Ze kunnen alvast een klein beetje ervaren hoe het voelt om een rechtenstudent te zijn."

Bastiaan: "Verder leren de leerlingen een aantal basisbegrippen uit verschillende rechtsgebieden en worden zij gestimuleerd om oplossingen voor casussen te bedenken. De kunst van het argumenteren komt hierbij uitgebreid aan bod. Taalvaardigheid en sociale vaardigheden staan centraal. De module wordt afgesloten met een uitdagende oefenrechtbank waarbij de leerlingen hun cliënt zullen gaan vertegenwoordigen. Als afsluiting komt een advocaat van alles vertellen over zijn dagelijkse werkzaamheden. Dit is natuurlijk een prachtige aanvulling."

''We hopen dat de leerlingen veel plezier zullen beleven aan ons mooie vak." 

 

 600x