Van 26 oktober tot 30 oktober organiseert de kunstsectie van het ATC een David Hockney week. David Hockney is een 81-jarige Engelse kunstenaar die heden ten dage nog actief bezig is. Hij is onder andere een van de vertegenwoordigers van popart. Een van zijn schilderijen werd in 2018 op een veiling verkocht voor maar liefst 90 miljoen dollar, een absoluut recordbedrag voor een werk van een levende kunstenaar. In de zeventiger jaren trad de kunstenaar ook naar buiten met collages, die alleen uit foto’s bestonden. In veel van zijn werken wordt, om beweging te accentueren, een situatie van verschillende standpunten bekeken. In weer andere collages krijgen, door het gebruik van meerdere opnamen, details extra aandacht.

Waarom hebben de docenten juist dit thema gekozen? David Hockney daagt mensen uit om eenvoudige thema’s uit de natuur na te tekenen. Op het ATC loopt een ‘Greenproject’ om het bewustzijn van de leerlingen te vergroten op het gebied van natuur en milieu. Dit is een mooi verlengstuk. David Hockney is niet bang om kunst op de IPad, de computer of de telefoon te maken. Dit sluit aan bij de digitale wereld van de leerlingen. Bovendien daagt de artiest ons uit om niet te veel na te denken, maar gewoon aan de slag te gaan.

Tijdens de les wordt veel aandacht aan de verschillende soorten kunstwerken van Hockney besteed. De leerlingen gaan vervolgens ook zelf aan de slag en maken kennis met zijn manier van werken. Met hun Macbook gaan ze onder andere een zelf bewerkt portret maken van een potplant. Leerlingen, die nog zin en tijd hebben zullen tevens een uitvergroting van zijn werk maken.

Op de tweede etage bij de sectie Kunst wordt een groot muurkunstwerk gecreëerd, dat uit allemaal kleine vakjes bestaat. De leerlingen uit alle klassen kunnen op een eigen vakje hun creativiteit kwijt. Om een goed beeld te krijgen van de vorderingen is met een time-lapse camera een filmpje gemaakt, dat hieronder te zien is.

Docente Monique Hendrix is met haar klas met het tekenprogramma in Word aan de slag gegaan om in navolging van David Hockney afbeeldingen van planten en dieren te bewerken. In de fotoreportage staan kunstwerken van leerlingen uit H1a, V1a, V1c en V2a die op deze wijze gemaakt zijn.