Het ATC biedt leerlingen, die goed in Engels zijn, de mogelijkheid om zich verder te specialiseren. Aan het eind van de lesperiode doen de deelnemers examen. Leggen ze dit goed af dan krijgen ze een internationaal erkend certificaat. Vele weken lang kwamen de leerlingen vol enthousiasme bijeen om te oefenen met grammatica, lezen, luisteren, schrijven en spreken.

Gisteren was de grote dag. Toen hebben Lotte Beckmann, Andrea Jesse en Sam Mook uit 4 havo en Matias Pilon uit 5 havo in Utrecht meegedaan met het Cambridge examen, dat samengesteld wordt door de Universiteit van Cambridge. Er zijn vijf niveaus. De examens worden wereldwijd erkend door duizenden onderwijsinstellingen en werkgevers en kunnen toegang geven tot hoger onderwijs en tot betere mogelijkheden op de arbeidsmarkt. 

Het mondelinge examen was op zondag 31 mei jl. al gedaan. De resultaten komen in de zomervakantie binnen. Het is dus even afwachten of iedereen het certificaat in ontvangst mag nemen. Maar daar gaan we natuurlijk wel van uit.Bert Verwoerd (docent Engels)

 

cambridge examen utrecht 2021 2 copy