Vorige week hebben we een nieuwsitem geplaatst over het eindexamen Kunst met presentaties van audiovisuele vormgeving en beeldende vorming. De uitvoering van de muziekstukken en composities stond er toen nog niet bij. Dat is nu wel het geval.

Leerlingen die eindexamen doen voor het vak muziek sluiten normaal gesproken het examenjaar af met een groot concert in poppodium De Vorstin. Hier wordt het hele jaar naar toe gewerkt. Naast bandstukken en koorstukken worden zelfgeschreven composities en arrangementen uitgevoerd. Van klassiek tot jazz, van heftige rock naar intieme luisterliedjes of rap en soul.

Er is ook dit jaar weer hard en heel enthousiast gewerkt aan een gevarieerd en leuk programma. Het was dan ook nu weer een enorme teleurstelling dat de concerten niet door konden gaan. De leerlingen hebben hun eindexamenwerk digitaal moeten inleveren in de vorm van een video of audio. Omdat het klassikaal zingen niet mogelijk was zijn de koorstukken komen te vervallen en worden de solostukken en composities beoordeeld.

​Tijdens de lessen hebben de muziekleerlingen me verbaasd, ontroerd en verrast. Ik ben enorm trots op ze en had het ze zo gegund dat zij hun moment konden beleven op het podium in de Vorstin. Het is niet ‘the real thing’, maar op deze websitepagina kun je je eigen concert samenstellen door te kijken en luisteren naar de solostukken en composities van onze leerlingen.

Veel luister en kijkplezier!

 

Martin Jagt - docent muziek

 

Foto impressie