Om de leerlingen en de medewerkers meer te laten bewegen is de ATC LockDown Under challenge opgezet. De bedoeling is om naar het midden van Australië én weer terug te lopen, rennen, fietsen, skaten of longboarden. Dat is hemelsbreed 30.000 kilometer! Een enorme uitdaging dus. Via Strava wordt gekeken hoeveel kilometers er al afgelegd zijn. Om de motivatie erin te houden wordt iedere 1.000 kilometer een filmpje vertoond. Klik hier om de filmpjes te bekijken.

En nu is Uluru, een reusachtige rotsformatie in het midden van Australië bereikt. Dat wil zeggen dat er inmiddels meer dan 15.000 kilometer is afgelegd! Wat een fantastische prestatie! Voor de lokale Aboriginals is Uluṟu, ook wel Ayers Rock genoemd, een belangrijke religieuze plaats die verbonden is met hun mythologie. Tevens is het één van de bekendste toeristische attracties van het land. Door de steeds verschillende invalshoek van het licht lijkt de rots van kleur te veranderen, van geel tot donkerbruin.

De rector Eelke de Boer is ontzettend trots op iedereen en dat laat hij in het onderstaande filmpje weten. De terugweg gaat via allerlei andere steden en landen.  

  

Foto impressie