Het gymnasium op het ATC

Het Gymnasium op ATC Hilversum is een afdeling, waar je naast het normale vwo-onderwijs ook les krijgt in Grieks en Latijn. Niet alleen bij Grieks en Latijn, maar ook bij de andere vakken krijg je van alles te horen over de Romeinen en de Grieken, hun goden en helden, uitvindingen, ideeën en geschiedenis.

Ieder schooljaar worden er vier Gymnasiummiddagen georganiseerd. Voor de leerlingen uit klas 1 t/m 6, die Latijn en Grieks volgen, zijn er leuke activiteiten zoals een klassiek filmfestival, een spannende quizavond of een groot spel waarbij de klassen de strijd met elkaar aangaan. Je leert dan ook andere gymnasiumleerlingen op school kennen.

Om een goed idee te krijgen van de manier waarop de Romeinen leefden, gaan we ieder schooljaar op excursie naar plaatsen waar je kunt zien hoe ze vroeger woonden en werkten. In de onderbouw gaan we naar Xanten en in de vijfde klas een week naar Rome.

Kennismakingsmiddag

Er worden op 12 oktober en  23 november leuke en interessante ATC Gymnasiumdagen georganiseerd voor leerlingen uit groep 8. Verdiep je in de Griekse culinaire tradities door gerechten uit de Klassieke Oudheid te maken, probeer te ontsnappen uit een Romeinse villa en leef je in in de Griekse mythen. Inschrijven voor de middag op 23 oktober kan via deze link. Op maandag 23 november ontvangen jullie een mail met de precieze informatie. Wellicht tot dan!

14