Communiceren in het Engels wordt steeds belangrijker. Daarom is het ATC alweer heel wat jaren geleden met de 'English Immersion Classes' (EIC) begonnen. Dat zijn vakken waarbij de voertaal Engels is. Leerlingen maken zich deze taal op natuurlijke wijze eigen door  te luisteren, te lezen en  langzaamaan te spreken. Door deze onderdompeling wordt communiceren in het Engels laagdrempelig en echt leuk voor iedereen. Na deze drie jaar wordt het traject in de derde klas afgesloten met een vierdaagse reis naar Londen. Dat gebeurde net voor de meivakantie.

De overtocht werd per boot gemaakt. Het programma was divers. Natuurlijk was er een culturele tour door Londen langs de London Eye, de Tower of London, de Tower Bridge, Borough market en het Tottenham Hotspur voetbalstadion. Vanzelfsprekend werd er gestopt bij het wisselen van de wacht bij Buckingham Palace. 

Ook was er een bezoek aan een museum gepland waarbij de keuze was uit het British Museum, het Science Museum, het Imperial war Museum, het Natural History Museum en het V&A Museum.

De leerlingen kregen vrije tijd om onder andere bij Picadilly Circus rond te lopen. ’s Avonds werd er in het dichtbij het hostel gelegen park gesport en werden er games gedaan. De laatste avond was er een boottocht over de Thames met een Party boat.

Het waren intensieve maar fantastisch leuke en interessante dagen. De sfeer was heel goed en ‘everybody had a jolly good time’.