Wat is het?
The Green Project is een initiatief om het bewustzijn van de leerlingen te vergroten op het gebied van duurzaamheid en milieu. De leerlingen uit leerjaar 2 en 3 kunnen zich vrijwillig aanmelden. Ze worden met coördinator​ Tara Sikking verantwoordelijk voor de ​ duurzame- en groenvoorzieningen binnen school.

Hoe en waar?
De leerlingen doen mee aan het verspreiden van groene initiatieven. Op het sorteren van afval wordt ook gelet. Daarvoor zijn overal speciale afvalbakken neergezet.

Waarom?
De school, en uiteindelijk ook de wereld daaromheen, wordt hierdoor steeds groener. Leerlingen worden niet alleen bewust van duurzaamheid en het milieu, maar ze werken ook in een gezondere omgeving. De leerlingen krijgen voor hun 'groene activiteiten' B.I.N.K-uren. Het mes snijdt dus aan vele kanten!

Er zijn veel nieuwe planten aangeschaft om de school nog groener te maken en op het schoolplein zijn houten plantenbakken geplaatst. Onder begeleiding van docent Bert Verwoerd zal men onder andere aan de slag gaan met het kweken van kruiden. Hij zal zijn expertise gebruiken om de leerlingen van alles te leren over aanplanten, verzorgen en snoeien.

De leerlingen op de foto hieronder zitten in V3f. Het zijn v.l.n.r. Badr, Veere, Julie, Zaka, Ensar, Celina. Met docent Bert Verwoerd hebben ze de plantenbakken buiten gevuld met fleurige plantjes en kruiden.

green project3 20

Nieuwsgierig?

Kijk ook eens op wwww.instagram.com/thegreenprojectatc.

 

EEN GROENERE WERELD BEGINT NOU EENMAALBIJ JEZELF!