Wat is het?
The Green Project is een initiatief om het bewustzijn van de leerlingen te vergroten op het gebied van duurzaamheid en milieu. De leerlingen uit leerjaar 2 en 3 kunnen zich vrijwillig aanmelden. Ze worden met coördinator​ Tara Sikking verantwoordelijk voor de ​ duurzame- en groenvoorzieningen binnen school.

Hoe en waar?
De leerlingen doen mee aan het verspreiden van groene initiatieven. Op het sorteren van afval wordt ook gelet. Daarvoor zijn overal speciale afvalbakken neergezet.

Waarom?
De school, en uiteindelijk ook de wereld daaromheen, wordt hierdoor steeds groener. Leerlingen worden niet alleen bewust van duurzaamheid en het milieu, maar ze werken ook in een gezondere omgeving. De leerlingen krijgen voor hun 'groene activiteiten' B.I.N.K-uren. Het mes snijdt dus aan vele kanten!

Er zijn veel nieuwe planten aangeschaft om de school nog groener te maken. Onder begeleiding van kundige docenten zullen de leerlingen onder andere aan de slag gaan met het kweken van kruiden en het aanplanten, verzorgen en snoeien van planten. .

De leerlingen op de foto hieronder hebben de plantenbakken buiten gevuld met fleurige plantjes en kruiden.

green project3 20

Nieuwsgierig?

Kijk ook eens op wwww.instagram.com/thegreenprojectatc.

 

EEN GROENERE WERELD BEGINT NOU EENMAALBIJ JEZELF!