​​​Leerlingen doen en denken mee op school. Door een rol te spelen in de community van de school, ontwikkel je jezelf. In de leerlingenvereniging geven enthousiaste leerlingen vorm aan de school, door kritisch mee te kijken met de schoolleiding en door activiteiten op school te organiseren. De leerlingenvereniging bestaat uit de volgende commissies:

De leerlingenraad


​​​De leerlingenraad behartigt de belangen van de leerlingen op h​et ATC en geeft hun mening weer aan het management. Er zitten leerlingen uit bijna alle leerjaren in deze raad.

In het schooljaar 2023-2024 zijn dat: 
Razmik Aramjan (G3a)
Bregje Bladt (H4e)
Lelie van Haagen (V6h) - voorzitter
Hannah Johnson (V5f) - vice voorzitter
Maye van der Poel (V5f)
Rozemarijn Schelfhout (H4b)
Andrea Smit (V5b)
Louise de Wit (V5a)

Door het openhouden van ogen en oren komen zij te weten wat er speelt binnen de school. Waar is vraag naar? Dat gaat van de vraag naar meer prullenbakken tot het bespreken van het te-laat-kom-beleid.

Iedere vrijdag wordt er in de grote pauze vergaderd. Deze vergaderingen zijn vooral bedoeld om te brainstormen over nieuwe ideeën en om daarover met elkaar in discussie te gaan. Een keer per maand is er een projectvergadering. Die duurt langer waardoor er veel voortgang geboekt kan worden.

Kleine probleempjes worden meestal zelf opgelost, maar natuurlijk kunnen ze ook - indien nodig - overleggen met de rector, de conrector of met één van de afdelingsmanagers. Twee leden van de leerlingenraad (Lelie en River) zitten tevens in de DMR (deelmedezeggenschapsraad). Hier worden de ingebrachte punten van de leerlingenraad besproken. Een keer per maand wordt er vergaderd met de rector Eelke de Boer.

De leerlingenraad is regelmatig op zoek naar nieuwe enthousiaste leden. Het is een leuke manier om kennis te maken met debatteren, beleidsplannen maken of het zelf zoeken naar oplossingen. Heb je interesse om mee te helpen in de leerlingenraad of heb je vragen, ideeën, problemen of suggesties? Stuur dan een mailtje naar leerlingenraadatc@atscholen.nl of naar Instagram.

De feestcommissie

De feestcommissie, beter bekend als FeCo, zorgt ervoor dat er op school​ of elders​ feestjes worden georganiseerd. Een mooie locatie zoeken, een passend thema verzinnen en een dj regelen zijn allemaal dingen waar we ons mee bezig houden.

Houd je van versieren, organiseren en een mooi feestje bouwen, dan is de FeCo zeker iets voor jou! Ben je nieuwsgierig geworden naar wat we allemaal doen? Neem dan gauw ​een kijkje op onze instagram: @feco_atc​

De theatercommissie

De theatercommissie brengt zelfgemaakte producties op de planken.

Wil je acteren, of liever regisseren, stukken schrijven, schminken of achter de schermen helpen? Neem dan contact met ons op via Facebook!

Op 15 april 2024 is er weer een voorstelling bij De Vorstin in Hilversum. Wie wil daar nu niet op de planken staan!

De GSA

De Gender Sexuality Alliance zet zich in voor een  school met een fijne en open sfeer. Iedere leerling moet zich veilig kunnen voelen op school, ongeacht zijn/haar geaardheid.

Er wordt aandacht besteed aan speciale dagen zoals 'Paarse Vrijdag' en 'National Coming Out Day'. Ook geven deze leerlingen voorlichting aan de brugklassen over de LGBT-community.