​​​Leerlingen doen en denken mee op school. Door een rol te spelen in de community van de school, ontwikkel je jezelf. In de leerlingenvereniging geven enthousiaste leerlingen vorm aan de school, door kritisch mee te kijken met de schoolleiding en door activiteiten op school te organiseren. De leerlingenvereniging bestaat uit de volgende commissies:

De leerlingenraad


​​​De leerlingenraad behartigt de belangen van de leerlingen op h​et ATC en geeft hun mening weer aan het management. Er zitten leerlingen uit alle leerjaren in deze raad. Door het openhouden van ogen en oren komen zij te weten wat er speelt binnen de school. Waar is vraag naar? Is er een probleem, dan proberen zij dit op te lossen. Dat gaat van de vraag naar meer prullenbakken tot het bespreken van het te-laat-kom-beleid.

Eén keer per week wordt er vergaderd. Daarna worden de taken verdeeld. De onderwerpen waar ze zich mee bezig houden zijn onderverdeeld in PR en communicatie, onderwijszaken, organisatie en faciliteiten. Probleempjes worden veelal opgelost door deze leerlingen zelf, maar natuurlijk kunnen ze ook, indien nodig, overleggen met de rector, de conrector of met één van de afdelingsmanagers. ​Twee leden van de leerlingenraad zitten tevens in de DMR (deelmedezeggenschapsraad). Hier worden de ingebrachte punten van de leerlingenraad besproken. ​De leerlingenraad is regelmatig op zoek naar nieuwe enthousiaste leden. Het is een leuke manier om kennis te maken met debatteren, beleidsplannen maken of het zelf zoeken naar oplossingen.
Heb je interesse om mee te helpen in de leerlingenraad, neem dan contact met ons op. Heb je vragen, ideeën, problemen of suggesties? Stuur een mailtje!: leerlingenraadatc@atscholen.nl of naar Instagram.

De journalistieke commissie

De digitale schoolkrant De Alberdingk Times komt iedere twee weken online met nieuwe artikelen, blogs, nieuwsitems en interviews!

De Alberdingk Times wordt gemaakt door Charley Aipassa (G1a), Nienke van der Elst (V3i), Lelie van Haagen (V4g), Cato Janssen (V3i), Nemo Snel (V5h), Laura Meijer (V5g), Anne Schun (V3i), Fabiana Viola (V5h), Janne Vuur (V3d).

Wil je contact met de journalistieke commissie of wil je je aanmelden? Dat kan per e-mail: jourco.atc@gmail.com of via Insta: @jourco_atc

De feestcommissie

De feestcommissie, beter bekend als FeCo, zorgt ervoor dat er op school​ of elders​ feestjes worden georganiseerd. Een mooie locatie zoeken, een passend thema verzinnen en een dj regelen zijn allemaal dingen waar we ons mee bezig houden. Houd je van versieren, organiseren en een mooi feestje bouwen, dan is de FeCo zeker iets voor jou! Ben je nieuwsgierig geworden naar wat we allemaal doen? Neem dan gauw ​een kijkje op onze instagram: @feco_atc​

De theatercommissie

De theatercommissie brengt zelfgemaakte producties op de planken. Wil je acteren, of liever regisseren, stukken schrijven, schminken of achter de schermen helpen? Neem dan contact met ons op via Facebook!

De debatclub

Debatteren is ontzettend nuttig: je leert er beter van presenteren, argumenteren, overtuigen en samenwerken. Daarnaast krijg je er ook meer zelfvertrouwen door. Door te oefenen met debatteren leer je niet alleen beter spreken, maar ook beter schrijven en presenteren. Wekelijks komt de debatclub bijeen om te oefenen en een paar keer per jaar doen ze mee aan wedstrijden en toernooien.

 

De GSA

De Gender Sexuality Alliance zet zich in voor een  school met een fijne en open sfeer. Iedere leerling moet zich veilig kunnen voelen op school, ongeacht zijn/haar geaardheid. Er wordt aandacht besteed aan speciale dagen zoals 'Paarse Vrijdag' en 'National Coming Out Day'. Ook geven deze leerlingen voorlichting aan de brugklassen over de LGBT-community. Iedere donderdag in de grote pauze komt de GSA bijeen op zolder. Leerlingen met vragen kunnen hier altijd terecht.