Talentbegeleiding

Haal het beste uit jezelf
Een aantal leerlingen op het Alberdingk Thijm College is zeer getalenteerd in topsport, op muzikaal gebied of in de wetenschap. Ben jij zo’n talent? Dan geven we je graag de kans om ook buiten school het beste uit jezelf te halen. Tegelijkertijd willen we je helpen om op een zo hoog mogelijk niveau je schooldiploma te halen.

Begeleiding
De talentcoördinator begeleidt talenten op het ATC. De coördinator is je aanspreekpunt en helpt om botsingen tussen school en je andere activiteiten te voorkomen, bijvoorbeeld bij deelname aan een belangrijk toernooi tijdens de toetsweek of trainingen onder lestijd. Ook helpt de coördinator je met plannen en monitort ze samen met jou je leerprestaties. In sommige gevallen is het mogelijk om voor een bepaald vak een aangepast programma te volgen, zodat er na school meer tijd over blijft voor je andere bezigheden. Zo blijft de combinatie school en topsport, muziek of wetenschap op hoog niveau mogelijk. Daarnaast vinden we het waardevol dat je jouw talent ook binnen de school inzet en laat zien.

Begeleiding vanuit school is mogelijk:
- als je een status hebt gekregen in jouw talent (bijvoorbeeld een LOOT status);
- als je meer dan vier keer in de week op hoog niveau bezig bent met jouw talent;
- als je deelneemt aan een selectieteam (bij het beoefenen van een teamsport);
- als de uitdaging in een vak te laag is en de rest van je cijfers ruim voldoende is;
- als je gemotiveerd bent voor je talent, maar ook voor school.

Wil je voor begeleiding in aanmerking komen of heb je vragen? Neem dan contact op met de coördinator talentbegeleiding, mevrouw Van der Zwaan - Brouwer.
Ze is per e-mail te bereiken: m.vanderzwaan@atscholen.nl

 

Kijk hier voor meer informatie: 
PPT Talentbegeleiding.pdf
FolderTalentbegeleiding.pdf

 

Iris:
“Ik speel tafeltennis. Ik vind sport super leuk en ik wil alles uit mezelf halen. Daarom train ik veel en speel ik veel wedstrijden. Maar school vind ik ook heel belangrijk. Daarom is het fijn dat school met mij mee wil denken.”

 

Maud:
“Ik speel basketbal en train vier tot vijf keer per week. In het weekend speel ik vaak twee wedstrijden. Ik vind het best moeilijk om school met basketbal te combineren.
Maar omdat de talentbegeleider van het ATC me helpt om toetsen en huiswerk vooruit te plannen, lukt het toch.”